Măsurile includ restricţii la tranzacţiile cu cărbune, fier şi minereu de fier care provin' din Coreea de Nord, a precizat Consiliul UE într-un comunicat.

Aceste măsuri, ce reflectă o rezoluţie din noiembrie 2016 a Naţiunilor Unite, includ de asemenea o interdicţie la importurile de cupru, nichel, argint şi zinc provenind din Coreea de Nord.

Ele includ de asemenea o interdicţie de a exporta noi elicoptere şi nave către Coreea de Nord şi o 'înăsprire a restricţiilor în vigoare în sectorul transporturilor şi domeniul financiar'.

Primele măsuri restrictive ale UE împotriva Coreii de Nord au fost introduse în 2006. Ele pun în aplicare toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate în urma unor teste nucleare şi tiruri cu rachete balistice efectuate de Phenian, precum şi măsuri suplimentare luate de UE.

Potrivit unui raport ONU, Coreea de Nord s-a sustras celor mai dure sancţiuni impuse de Naţiunile Unite, utilizând intermediari sau societăţi de faţadă pentru a continua relaţiile comerciale, în special cu Malaezia şi China.

Acest raport confirmă că cele două teste nucleare şi cele 26 de tiruri de rachete efectuate de Coreea de Nord anul trecut au permis Phenianului să 'pună repere în materie de tehnologie pentru capacitatea sa de a controla arme nucleare de distrugere în masă şi totul indică faptul că aceasta va continua'.