Irak: Forţele guvernamentale au cucerit podul cel mai sudic din Mosul

Irak: Forţele guvernamentale au cucerit podul cel mai sudic din Mosul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 27.02.2017 13:36
Forţele irakiene, sprijinite de SUA, au cucerit luni podul cel mai sudic de peste Tigru la Mosul, în cea de-a noua zi a ofensivei vizând preluarea în totalitate a controlului asupra acestui oraş din mâinile organizaţiei Statul Islamic (SI), transmit AFP şi Reuters, citând un purtător de cuvânt al armatei.

„Trupele guvernului controlează acum accesul la vest de acest pod, situat în sudul oraşului Mosul şi parţial distrus de bombardamente, a declarat generalul Yahya Rasool, purtător de cuvânt al comandamentului irakian. Aceasta înseamnă că podul este sub controlul nostru de ambele maluri”, a precizat generalul.

Forţele irakiene au cucerit la sfârşitul lunii ianuarie partea estică a oraşului, la trei luni de la lansarea unei vaste ofensive asupra ultimului mare bastion al jihadiştilor în Irak.

„Al patrulea pod”, cum este supranumit, este cel mai sudic dintre cele cinci poduri care traversează Tigrul pe teritoriul oraşului Mosul. Toate au fost avariate şi sunt impracticabile.

„Unităţile de genişti vor putea să construiască un pod pe care să putem trece materialul şi muniţiile”, a explicat duminică colonelul Falah al-Wabdan, din Forţele de reacţie rapidă ale Ministerului de Interne irakian.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI