Siria: Bilanţul atentatului din apropiere de Al-Bab a crescut la 83 de morţi

Siria: Bilanţul atentatului din apropiere de Al-Bab a crescut la 83 de morţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua 26.02.2017 11:12
Bilanţul atentatului sinucigaş comis vineri de gruparea Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Al-Bab, în nordul Siriei, s-a ridicat la 83 de morţi, în majoritate civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), preluat de AFP.

"Bilanţul se ridică în prezent la 83 de morţi şi 45 de răniţi", a informat OSDO. 

SI, care a revendicat atentatul sângeros, a fost alungat joi din Al-Bab, ultimul mare oraş sub controlul său în provincia Alep (nord), de o ofensivă lansată la 10 decembrie de armata turcă şi combatanţi rebeli sirieni care îi sunt aliaţi.

A doua zi, un kamikaze din cadrul grupării a detonat o maşină capcană în apropierea a două cartiere generale ale rebelilor din localitatea Sousian, aflată la 8 kilometri de oraşul Al-Bab. Numeroşi civili se aflau în zona respectivă. 

În aceeaşi zi, doi soldaţi turci şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi au fost răniţi la Al-Bab, potrivit autorităţilor de la Ankara.

Acest oraş sirian situat la 25 de kilometri sud de graniţa cu Turcia se află într-o "stare de haos" este plin de explozivi, bombe, capcane, a declarat premierul turc, Binali Yildirim. El a adăugat că 'o operaţiune de curăţare este în prezent desfăşurată în mod extrem de minuţios'.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI