Cel puţin 42 de persoane au murit în urma atentatelor care au vizat sediile serviciilor de securitate şi de informaţii militare din Homs, iar printre cei decedaţi se numără şi generalul Hassan Daabul, şeful regional al serviciilor de informaţii.

"Condamnăm toate actele teroriste comise de grupări teroriste. Şi dacă operaţiunea de la Homs a fost o astfel de operaţiune teroristă, comisă de una dintre aceste grupări teroriste, atunci este clară poziţia noastră", a declarat Nasr al-Hariri, negoiatorul şef al opoziţiei.

"Încearcă să rămână la putere. Regimul încearcă să blocheze negocierile", a adăugat al-Hariri.

Colonelul Fateh Hassoun, un alt membru al delegaţiei opoziţiei, a sugerat că forţele de securitate s-ar fi putut afla în spatele atacurilor sinucigaşe de la Homs.

"Zona unde au avut loc atacurile este foarte bine securizată şi monitorizată în permanenţă. Astfel că nicio operaţiune armată nu poate avea loc dacă nu este facilitată de forţe de securitate care au acces şi care să permită inflitrarea în aceste zone", a declarat Fateh Hassoun.

Acesta a mai afirmat că prin această operaţiune, regimul ar fi eliminat persoanele date în urmărire de curţile internaţionale de justiţie.

Grupul extremist Fateh al-Sham, anterior cunoscut drept Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, a revendicat atentatele de Homs. Aceast grup se opune negocierilor de pace între opoziţie şi regimul de la Damasc.