„Atentatele au lovit sediul Securităţii Statului şi pe cel al serviciului de informaţii militare, situate în două cartiere din centru în acest al treilea oraş ca mărime din Siria”, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Printre morţi figurează un ofiţer superior, a precizat această organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei).

Nu se ştie deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei maşini-capcană.

„Două atentate sinucigaşe teroriste au lovit sediile Securităţii în oraşul Homs, făcând martiri”, a transmis la rândul său televiziunea siriană.

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate şi de informaţii militare se situează în cartierele securizate Ghouta şi respectiv Mahatta.

Mai multe atentate sinucigaşe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morţi la Homs, majoritatea civili.