Update

Siria: Două sedii ale serviciilor de securitate din Homs, vizate de două atentate; Cel puţin 14 oameni au murit

Siria: Două sedii ale serviciilor de securitate din Homs, vizate de două atentate; Cel puţin 14 oameni au murit
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 25.02.2017 10:54
13:22
Update

Siria: Frontul Al Nusra revendică atentatele din Homs; Unul dintrei cei vizaţi - şeful informaţiilor militare

Fosta ramură a Al Qaida în Siria, Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, a revendicat seria de atentate sinucigaşe care a vizat sâmbătă sediile a două instituţii de securitate ale statului în oraşul Homs (centru, 165 km de Damasc), atentate soldate cu peste 40 de morţi, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al grupării, cinci atentatori sinucigaşi "au luat cu asalt sediile Securităţii Statului şi serviciului de informaţii militare din Homs, ucigând peste 40 de persoane, între care şeful Informaţiilor militare Hassan Daaboul", general de brigadă.

Această grupare, catalogată drept "organizaţie teroristă" de ONU se numea înainte Frontul Al-Nusra, înainte de separarea sa de Al Qaida, notează agenţia franceză de presă. Fatah al-Sham, al doilea cel mai mare grup după Statul Islamic (SI) în Siria, a fost până la începutul anului principalul aliat al rebelilor care luptă împotriva regimului Assad.

12:01
Update

Bilanţul atentatelor din Homs a crescut la 42 de morţi, printre ei figurează şi un apropiat al lui Bashar al-Assad

Atentatele sinucigaşe împotriva a două instituţii de securitate ale autorităţilor siriene din Homs, oraş controlat de regim, s-au soldat sâmbătă cu 42 de morţi din rândul reprezentanţilor serviciilor de informaţii, potrivit unui nou bilanţ al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit AFP, EFE şi Reuters.

Şeful serviciului de informaţii militare din Homs şi-a pierdut viaţa în seria de atentate sinucigaşe care a lovit sâmbătă două sedii ale instituţiilor de securitate ale statului, a anunţat televiziunea oficială siriană, scrie agerpres.ro.

Două atentate sinucigaşe au vizat sâmbătă două sedii ale instituţiile de securitate din oraşul sirian Homs, controlat de regim, cele două atacuri soldându-se cu cel puţin 14 morţi, între care un ofiţer superior, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

„Atentatele au lovit sediul Securităţii Statului şi pe cel al serviciului de informaţii militare, situate în două cartiere din centru în acest al treilea oraş ca mărime din Siria”, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Printre morţi figurează un ofiţer superior, a precizat această organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei).

Nu se ştie deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei maşini-capcană.

„Două atentate sinucigaşe teroriste au lovit sediile Securităţii în oraşul Homs, făcând martiri”, a transmis la rândul său televiziunea siriană.

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate şi de informaţii militare se situează în cartierele securizate Ghouta şi respectiv Mahatta.

Mai multe atentate sinucigaşe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morţi la Homs, majoritatea civili.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI