Despre unul dintre cei doi tunisieni exista suspiciunea că a fost în contact cu Anis Amri, cetăţeanul tunisian care a comis atacul terorist asupra unui târg de Crăciun din Berlin, în decembrie 2016. Se crede că bărbatul, în vârstă de 44 de ani şi fără domiciliu stabil, s-ar fi întâlnit în iunie 2015 cu Amri, în timp ce locuia în Italia cu un alt tunisian care se află în prezent într-o închisoare din Peninsulă.

La 19 decembrie 2016, Anis Amri a furat un camion cu care a intrat intenţionat într-un târg de Crăciun din Berlin, omorând 19 persoane. El a fost ucis patru zile mai târziu de poliţia din Milano. Sosit în 2011 în Italia ca solicitant de azil, Amri a petrecut patru ani în închisorile italiene pentru diverse delicte.

Al doilea bărbat expulzat este un tunisian de 34 de ani care îşi exprimase susţinerea faţă de atacurile comise de gruparea teroristă Statul Islamic. Acest individ fusese identificat de serviciile de informaţii italiene ca având legături cu persoane implicate în vânzarea de droguri în regiunea Umbria.

Italia a expulzat 147 de persoane potenţial periculoase începând din ianuarie 2015, 15 persoane fiind expulzate numai de la începutul acestui an.