16 militari au fost răniţi în 24 de ore în estul Ucrainei; O dronă a OSCE a fost capturată

16 militari au fost răniţi în 24 de ore în estul Ucrainei; O dronă a OSCE a fost capturată
Sursa: jurnal.md Foto: epa.com 25.02.2017 18:54
Aproximativ 16 militari ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore în noi confruntări în estul Ucrainei. Totodată, o dronă a OSCE a fost capturată de către rebelii proruşi. Anunţul a fost făcut astăzi de reprezentanţi ai armatei ucrainene.

„Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 16 militari au fost răniţi în confruntări”, în pofida unui nou armistiţiu între forţele Kievului şi combatanţii separatişti, în vigoare din 20 februarie, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, scrie AFP.

Vineri, rebelii proruşi din autoproclamata Republică populară Doneţk (DNR) au capturat o dronă aparţinând observatorilor OSCE, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Incidentul s-a produs la circa 16 km nord-est de Doneţk, fief al rebelilor în estul Ucrainei, în momentul în care o patrulă a OSCE se pregătea să lanseze drona pentru a verifica informaţiile cu privire la atacul armat asupra unei staţii de filtrare a apei.

Indivizi înarmaţi s-au apropiat de patrulă şi au confiscat drona, ameninţându-i cu arma pe observatorii OSCE.

Amintim că conflictul din estul Ucrainei între rebelii proruşi şi trupele ucrainene, izbucnit în aprilie 2014, a făcut peste 10.000 de morţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI