Slovenia permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar nu şi adopţiile

Slovenia permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar nu şi adopţiile
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 24.02.2017 12:34
Slovenia permite, începând de vineri, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în baza unei legi care le acordă cuplurilor gay în mare măsură aceleaşi drepturi ca şi celor heterosexuale, interzicându-le însă adoptarea de copii, relatează Reuters.

Multe alte ţări din Uniunea Europeană au legalizat mariajele între persoane de acelaşi sex, inclusiv Marea Britanie, Franţa şi Spania, dar problema rămâne controversată în multe alte ţări ale UE.

Legea în Slovenia a fosta adoptată în urmă cu 10 luni, după ce, în cadrul unui referendum din decembrie 2015, a fost respins un proiect care le-ar fi dat şi dreptul cuplurilor gay să adopte copii.

Cuplurile homosexuale din Slovenia, ţară membră a UE cu o populaţie de două milioane de locuitori, aveau voie din 2006 să-şi înregistreze relaţia şi să adopte copii rezultaţi dintr-o relaţie anterioară a unui partener, dar nu şi copii ai altora.

Activiştii gay sunt de părere că mai rămân încă multe de făcut în Slovenia. În afară de faptul că nu au voie să adopte copii, le este interzisă şi inseminarea artificială.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI