Marea Britanie, afectată de o furtună violentă care a provocat anulări de zboruri şi perturbări pe căile ferate

Marea Britanie, afectată de o furtună violentă care a provocat anulări de zboruri şi perturbări pe căile ferate
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 23.02.2017 14:38
Marea Britanie, inclusiv capitala Londra, a fost lovită joi dimineaţă de o furtună violentă care a provocat anulări de zboruri şi perturbări pe liniile de cale ferată. Furtuna "Doris", care se manifestă prin ploi şi vânturi violente, urmează să afecteze mai multe regiuni din sudul până în nordul Regatului Unit, au avertizat autorităţile, atrăgând atenţia asupra producerii unor eventuale pagube, transmite France Presse.
 

Un vârf al vitezei vântului, de 151 kilometri pe oră, a fost înregistrat joi dimineaţă în nordul Ţării Galilor, potrivit poliţiei.

În Irlanda de Nord, administratorul reţelei de energie electrică a informat că până la 20.000 de clienţi au fost privaţi de electricitate, dintre care 7.000 continuau să nu aibă curent la mijlocul dimineţii.

Pe aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare din ţară, aproximativ 10% din zboruri ar urma să fie anulate, a anunţat aeroportul într-un comunicat. Compania aeriană irlandeză Aer Lingus a declarat pe site-ul său că a anulat joi 12 zboruri între Regatul Unit şi Irlanda.

De asemenea, au fost afectate de furtună liniile de cale ferată, mai ales la Londra, provocând numeroase întârzieri şi anulări de trenuri.

Şoferii britanici sunt sfătuiţi să fie vigilenţi, chiar să amâne deplasările în centrul şi nordul Angliei. Autostrada M80, la nord-est de Glasgow (Scoţia), a fost închisă parţial joi dimineaţă în urma ninsorilor, potrivit Traffic Scotland, organismul de supraveghere a reţelelor rutiere din Scoţia.

Conform serviciilor meteorologice, până la 30 de centimetri de zăpadă se aşteaptă să se aştearnă joi în Scoţia şi în nord-vestul Angliei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI