Totodată, Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu. La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose. În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobată nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Tudorel Toader are 57 de ani şi din 2006 până în 2016 a activat judecător la Curtea Constituţională a României. După preluarea mandatului la CCR, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Tudorel Toader ar fi avut relaţii de prietenie cu politicieni din PNL. În anul 2009, în presă s-a scris că ar fi participat la o petrecere organizată de fostul ministru Relu Fenechiu. La eveniment ar fi participat şi Radu Prisecaru, fostul prefect PNL de Iaşi, trimis în judecată pentru corupţie şi condamnat la patru ani de închisoare.

În declaraţia sa de avere, depusă în 2016, Tudorel Toader precizează că deţine patru terenuri arabile în judeţul Vrancea, în suprafaţă totală de aproape 50.000 de metri pătraţi, aproximativ 10.000 de metri pătraţi de pădure, tot în judeţul Vrancea, un teren extravilat de 8.500 de metri pătraţi în apropierea localităţii Străoane, din Vrancea şi un teren de 850 de metri pătraţi în Iaşi. Majoritatea acestor terenuri au fost cumpărate în anii 2000 şi 2001 sau moştenite în aceeaşi perioadă.

De asemenea, deţine trei apartamente, unul în Focşani şi două în Iaşi, şi trei case, două în localitatea Vulturul, din judeţul Vrancea, şi una în municipiul Iaşi.