Ambasadorii la Bruxelles ai statelor membre în UE au căzut de acord să sprijine liberalizarea vizelor pentru Georgia

Ambasadorii la Bruxelles ai statelor membre în UE au căzut de acord să sprijine liberalizarea vizelor pentru Georgia
Sursa: www.europalibera.org Foto: wikimedia.org 22.02.2017 21:18
Ambasadorii la Bruxelles ai statelor membre în Uniunea Europeană au căzut de acord să sprijine liberalizarea vizelor pentru Georgia, un pas important pentru ca georgienii să poată călători fără vize în spaţiul Schengen. În cadrul unei reuniuni care a avut loc la Bruxelles în 22 februarie, ambasadorii UE au acceptat de asemenea şi susţinerea unui mecanism care să uşureze reimpunerea vizelor dacă e necesar, creat ca o condiţie pentru înţelegerile privind ridicarea vizelor pentru Georgia şi Ucraina.

Mai mulţi diplomaţi de la Uniunea Europeană au declarat Europei Libere că în opinia lor e posibil ca georgienii să poată călători în ţările din spaţiul Schengen începînd de la sfîrşitul lui martie, când va intra în vigoare şi mecanismul de eventuală reimpunere a obligativităţii vizelor.

Comisia Europeană a recomandat ridicarea vizelor pentru georgieni în decembrie 2015, dar multe state membre au primit cu scepticism propunerea, în mod notabil Germania, care s-a declarat îngrijorată de presupusele delicte comise pe teritoriul german de către grupări criminale georgiene.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI