Criza alimentară din Venezuela: Locuitorii au slăbit în medie cu câte opt kilograme

Criza alimentară din Venezuela: Locuitorii au slăbit în medie cu câte opt kilograme
Sursa: jurnal.md Foto: Gulliver/GettyImages 20.02.2017 12:39
Condiţiile de trai s-au înrăutăţit atât de mult în Venezuela încât trei din patru oameni din această ţară au slăbit circa opt kilograme, în medie, în 2016. Şi asta din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare şi a crizei economice.

Studiul publicat de o universitate şi de o fundaţie din Caracas a arătat că venezuelenii nu consumă cele 2.000 de calorii recomandate zilnic. Astfel, în ultima perioadă, 75% din populaţie a pierdut circa 8,6 kilograme din greutate, relatează UPI.com, citat de digi24.ro.

Din cauza condiţiilor de trai, oamenii au înlocuit carnea cu legume şi cartofi. De altfel, acelaşi studiu mai arată că 82,8 dintre locuitorii acestei ţări sunt consideraţi săraci.

Ţara traversează cea mai gravă criză economică din istoria recentă. Magazinele sunt goale, iar produsele - acolo unde se găsesc - sunt inaccesibile pentru oamenii de rând.

Iar criza alimentară produce una educaţională, mai relatează sursa citată. Peste un milion de copii nu mai merg la şcoală din cauza foamei şi a lipsurilor de apă şi energie electrică.

Fondul Monetar Internaţional estimează că până la sfârşitul anului inflaţia va depăşi 1.500%.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI