Marile grupuri politice din Parlamentul European se împotrivesc numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA în UE

Marile grupuri politice din Parlamentul European se împotrivesc numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA în UE
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 02.02.2017 15:55
Marile grupuri politice din Parlamentul European s-au pronunţat împotriva numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană (UE), după declaraţiile acestuia considerate la Bruxelles drept antieuropene.

„UE nu poate acredita pe cineva precum Malloch, care afirmă că euro va dispărea, că Brexitul este doar începutul sfârşitului. Este imposibil să colaborăm cu o astfel de persoană”, a apreciat Manfred Weber, liderul grupului popular din Parlamentul European.

La rândul său, liderul grupului social-democrat, Giani Pittella, a spus că Ted Malloch ar trebui declarat persona non-grata în statele blocului comunitar dacă Washingtonul va decide să-l numească ambasador pe lângă UE.

În acelaşi timp, atât Weber cât şi Pittella au cerut premierului britanic Theresa May să nu transforme Brexitul într-un „cal troian care să distrugă Uniunea Europeană”.

Pittella a mers chiar mai departe şi a cerut statelor UE să-şi ia angajamentul de a nu-l invita pe preşedintele american Donald Trump în Europa, până când acesta din urmă nu-şi revizuieşte opinia despre blocul comunitar.

În cadrul întrevederii avute săptămâna trecută cu premierul Theresa May, Donald Trump a salutat „minunatul” Brexit şi a estimat că vor mai fi state din UE care vor alege să părăsească blocul comunitar.

Eurodeputaţii care s-au manifestat luni împotriva numirii lui Malloch ca ambasador pe lângă UE au criticat şi deciziile prin care Trump a interzis temporar intrarea în SUA a refugiaţilor (pe termen nedefinit pentru sirieni) şi a cetăţenilor din şapte state musulmane considerate bastioane ale terorismului, membrii legislativului de la Strasbourg considerând că astfel de poziţii sunt contrare valorilor europene.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI