„Nu, uitaţi de aşa ceva. Am fost extrem de clari că nu există nevoie de un al doilea referendum”, a declarat ministrul Fallon cu privire la posibilitatea organizării unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei înainte de ieşirea Marii Britanii din UE.

De asemenea, ministrul britanic a explicat că premierul scoţian ar trebui să respecte rezultatele referendumului din urmă cu doi ani şi jumătate, atunci când 55% dintre alegătorii scoţieni au votat pentru a rămâne în Marea Britanie.

Premierul Nicola Sturgeon a reacţionat, susţinând că ar fi o ”măsură dezastruoasă” dacă Londra ar bloca intenţionat organizarea unui al doilea referendum pentru secesiunea Scoţiei.

Scoţia a cerut la finele anului trecut dreptul să aibă un cuvânt de spus şi să beneficieze de condiţii speciale în negocierile dintre Londra şi Bruxelles cu privire la condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul Brexit-ului din Scoţia, Mike Russell, a declarat, în faţa reprezentanţilor diplomaţiilor europene de la Bruxelles, că ţara sa va accepta un acord de divorţ doar cu condiţia să fie "cât mai conciliant" posibil şi că trebuie să fie luată în considerare şi vocea Edinburgh-ului.