În pofida protestelor masive, PSD nu renunţă la modificarea Codurilor penale

În pofida protestelor masive, PSD nu renunţă la modificarea Codurilor penale
Sursa: jurnal.md Foto: Agerpres 02.02.2017 17:22
În pofida protestelor masive de la Bucureşti precum şi din întreaga Românie, liderul partidului de guvernământ PSD, Liviu Dragnea, anunţă că formaţiunea sa a decis menţinerea ordonanţelor de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Potrivit lui Dragnea, protestele de amploare din stradă ar fi rodul dezinformării, informează Digi24.ro.

În timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democraţii s-au pronunţat, cu unanimitate de voturi, pentru menţinerea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor penale. De asemenea, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar fi primit un vot de încredere din partea colegilor săi. 

„Am discutat împreună cu toţi colegii din ţară despre situaţia actuală, situaţia politică actuală. PSD este un partid care a câştigat alegeri în mod corect, printr-un vot masiv. Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă. Orice încercare de a submina activitatea Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România", a declarat Liviu Dragnea. 

„S-a reconfirmat susţinerea pentru Guvernul condus de premierul Grindeanu", a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea susţine că protestatarii sunt dezinformaţi şi nu ar cunoaşte substanţa ordonaneţi de urgenţă: "Această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile... Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru total adevărat: şi eu dacă aş fi stat numai la TV în ultimele zile fără să mă uit pe decizile Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă".

 "De două săptămâni am finalizat cu avocaţii şi azi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului, deocamdată cu două acţiuni", a mai declarat Dragnea.

"Oamenii care ne-au votat simt şi ei, organic, dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept", a mai afirmat liderul PSD. În schimb, spune Dragnea, de vineri începe o "strângere de semnături" pentru ca susţinătorii PSD să aibă şi ei ocazia de a arăta ceea ce ar fi vrut să exprime dacă ieşeau în stradă. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI