Donald Tusk face apel la Rusia să pună capăt violenţelor în estul Ucrainei

Donald Tusk face apel la Rusia să pună capăt violenţelor în estul Ucrainei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 02.02.2017 13:47
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut apel la Rusia să se folosească de influenţa sa în rândul rebelilor din estul Ucrainei pentru a opri violenţele izbucnite recent în zonă.

„Reamintim din nou provocarea continuă reprezentată de către Rusia în estul Ucrainei”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă. „Luptele trebuie să înceteze imediat. Trebuie respectată încetarea focului”, a adăugat el.

În opinia responsabilului european, „Rusia ar trebui să-şi folosească influenţa pentru dezangajarea separatiştilor susţinuţi de către ruşi”.

Ultima spirală a violenţelor din estul Ucrainei — unde rebelii susţinuţi de către ruşi luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului — coincide cu preluarea funcţiei de către noul preşedinte american Donald Trump, care a promis o reapropiere cu Moscova, notează Reuters.

Potrivit Kremlinului, recenta izbucnire a ostilităţilor în estul Ucrainei arată necesitatea privind reluarea rapidă a dialogului dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI