Mai mulţi dintre cei care au aruncat cu petarde, sticle incendiare, pietre şi bucăţi de gheaţă către jandarmi şi către protestatarii din faţa sediului Guvernului au fost ridicaţi şi duşi la secţiile de poliţie din apropiere.

Poliţia Bucureştiului a anunţat în această dimineaţă că peste 60 de persoane au fost duse la audieri ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din noaptea de miercuri spre joi, din Piaţa Victoriei, fiind făcute cercetări pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Până la ora 0.00, fuseseră reţinute 20 de persoane şi, totodată, au fost confiscate mai multe sticle incendiare, declara purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Bucureşti a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii.

Astfel, mai întâi au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii să se îndepărteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii să poată interveni cu gaze lacrimogene împotriva celor care aruncau cu petarde, torţe şi obiecte contondente, transmite Digi24.

Acesta a mai precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal. Şi SRI a arătat, joi noapte, că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la implicarea unor galerii în protestele de miercuri, dar, în măsura în care sunt obţinute date, acestea sunt transmise instituţional.

Manifestaţia din Piaţa Victoriei - unde până la 120.000 de oameni au protestat faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale - s-a încheiat în jurul orei 00.40.

În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor, trei fiind civili.

Incidentele la manifestaţia din Piaţa Victoriei au început în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar şi de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, existând informaţii că aceştia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid. Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fuseseră grupaţi pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, pentru că existau informaţii că în piaţă ar putea ajunge câteva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.