Papa Francisc, primul suveran pontif care va vizita biserica anglicană din Roma

Papa Francisc, primul suveran pontif care va vizita biserica anglicană din Roma
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 19.02.2017 15:19
Papa Francisc va deveni primul suveran pontif care, la 23 februarie, va vizita biserica anglicană Ognissanti (All Saints Church), cu prilejul celebrării a 50 de ani de dialog între catolici şi anglicani şi a 200 de ani de la construirea lăcaşului, relatează EFE.

Vizita papei Francisc în această parohie anglicană din strada Babbuino va avea loc la 17.00 ora locală (16.00 GMT), a informat biroul de presă al Vaticanului.

Potrivit mass-media italiene, papa va fi însoţit de capelanul bisericii din 1999, Jonathan Boardman, şi se aşteaptă ca la vizită să participe şi reverendul David Moxon, reprezentantul personal la Roma al primatului Bisericii anglicane şi Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby.

La 5 octombrie pontiful argentinian şi Welby au participat la o slujbă comună la Biserica San Gregorio al Celio, cu ocazia săptămânii de rugăciune pentru unirea creştinilor.

Cu acel prilej cei doi capi ai bisericii au semnat o declaraţie comună în care se arăta că "s-au făcut progrese mari în multe aspecte care separau" ambele biserici.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI