Ministrul iranian de externe: Folosirea armelor chimice în Siria nu poate fi tolerată

Ministrul iranian de externe: Folosirea armelor chimice în Siria nu poate fi tolerată
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 19.02.2017 12:34
Ministrul iranian de externe, Javad Zarif, a declarat la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen că folosirea armelor chimice nu poate fi tolerată, făcând trimitere la islamiştii suniţi care luptă în Siria împotriva regimului de la Damasc, informează Reuters.

Guvernul sirian, aliat al Iranului, a respins săptămâna aceasta concluziile unui raport al organizaţiei Human Rights Watch în care se arăta că armata sa şi forţele aliate au folosit anul trecut armament chimic în luptele pentru recucerirea oraşului Alep.

Regimul de la Damasc acuză forţele anti-guvernamentale că apelează la arsenal chimic.

"Folosirea armelor chimice nu poate fi acceptată. Din nefericire, organizaţiile teroriste al-Nusra şi Statul Islamic încă deţin astfel de arme", a spus şeful diplomaţiei iraniene.

Luna trecută, SUA au impus restricţii la adresa a 18 înalţi oficiali sirieni care ar avea legături cu programul de armament de distrugere în masă al Siriei, după ce o anchetă internaţională a concluzionat că forţele armate guvernamentale au derulat contra civililor atacuri cu gaze toxice care conţin clor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI