Primul discurs major de politică externă al noii administraţii de la Casa Albă; Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa şi NATO

Primul discurs major de politică externă al noii administraţii de la Casa Albă; Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa şi NATO
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: AP 18.02.2017 12:06
Vicepreşedintele american Mike Pence a căutat sâmbătă să-i liniştească pe aliaţi, spunând că Administraţia Trump va susţine NATO şi va fi alături de Europa, chiar şi atunci când ea caută noi căi de a coopera cu Rusia, relatează Reuters şi AFP.

„Preşedintele mi-a cerut să fiu aici astăzi (...), pentru a transmite mesajul că Statele Unite susţin în mod ferm NATO şi că vom fi de neclintit în angajamentul nostru faţă de Alianţa atlantică'', a declarat Pence la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, la încheierea unei săptămâni de eforturi americane în scopul de a-i linişti pe aliaţii occidentali.

În cadrul primului discurs major de politică externă al noii administraţii de la Casa Albă, Pence i-a avertizat pe aliaţi că trebuie să-şi achite contribuţia pentru susţinerea NATO. 

Referitor la Rusia, Pence a afirmat că ea trebuie să respecte acordurile de pace de la Minsk şi să procedeze la o detensionare a situaţiei din estul Ucrainei.

''Statele Unite vor continua să ţină Rusia responsabilă, chiar dacă noi căutăm un nou teren comun. Preşedintele Trump crede că se poate găsi'', a spus Pence.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI