Detectivii malaezi au arestat şase suspecţi în încercarea de a stabili circumstanţele asasinării lui Kim Jong Nam. Însă, două dintre suspecte au mărturisit că nu se cunoşteau înainte de atac şi au fost convinse de către un „bărbat misterios” că participă la filmarea unei farse TV , relatează News.ro.

Medicii legişti au început să testeze mai multe probe de ţesut pentru a stabili toxina care l-a ucis pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un. Însă, diplomaţii nord-coreeni s-au opus necropsiei şi au încercat chiar să blocheze efectuarea procedurii în Malaysia.

„Până în acest moment nicio rudă nu s-a prezentat pentru a-l identifica şi a-i ridica corpul. Avem nevoie de o mostră ADN din partea unui membru al familiei. Coreea de Nord a depus o solicitare pentru eliberarea cadavrului, dar înainte de a face asta, noi trebuie să stabilim cui îi aparţine acest cadavru”, a declarat şeful poliţiei din Selangos, Abdul Samah Mat.

Un medic malaezian a precizat că o mostră de la un frate sau chiar frate-vitreg ar fi de ajuns pentru a confirma identitatea persoanei asasinate pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez după pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.

Fratele vitreg al liderului nord-coreean a fost asasinat la începutul săptămânii, fiind atacat cu ace otrăvite de către două femei pe aeroportul din Kuala Lumpur. Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.