Gurbangulî Berdîmuhamedov a fost învestit în funcţia de preşedinte al Turkmenistanului

Gurbangulî Berdîmuhamedov a fost învestit în funcţia de preşedinte al Turkmenistanului
Sursa: jurnal.md Foto: ap.com 17.02.2017 13:25
Gurbangulî Berdîmuhamedov, la putere în Turkmenistan de mai bine de un deceniu, a fost învestit vineri în funcţia de preşedinte, după ce a fost reales cu 98% din voturi la conducerea acestei ţări din Asia Centrală, una dintre cele mai izolate din lume, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Poporul meu mi-a acordat o mare încredere, alegându-mă la preşedinţie”, a declarat Berdîmuhamedov, 59 de ani, în aplauzele participanţilor la ceremonie.

„Este o nouă etapă de dezvoltare care începe pentru Turkmenistan şi ne-am stabilit obiective şi mai grandioase”, a spus el, promiţând să creeze în scurt timp un post de delegat pentru drepturile omului în această ţară unde, potrivit ONG-urilor specializate cum ar fi Amnesty International, acestea sunt încălcate cu regularitate.

Ceremonia de învestitură a avut loc într-un palat somptuos din centrul capitalei Aşhabad, la care au participat 2.500 de persoane, printre care parlamentari, oficiali guvernamentali, ambasadori străini şi opt contracandidaţi ai lui Berdîmuhamedov la alegerile prezidenţiale de duminica trecută.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI