Malayezia: Fratele vitreg al liderului nord-coreean a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur

Malayezia: Fratele vitreg al liderului nord-coreean a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 14.02.2017 14:47
Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong Nam, în vârstă de 45 de ani, a fost asasinat în Malaezia, au anunţat agenţia Yonhap şi alte instituţii de presă sud-coreene, citând surse neidentificate, transmite Reuters.

Potrivit agenţiei Yonhap, care citează o sursă guvernamentală de la Seul, Kim Jong Nam a fost ucis luni dimineaţă în Malaezia. Sursa nu a oferit alte detalii.

Pe de altă parte, postul de televiziune TV Chosun, citând mai multe surse guvernamentale sud-coreene, a relatat că fratele lui Kim Jong-un a fost atacat 'cu ace otrăvite', pe aeroportul din Kuala Lumpur, de două femei despre care se crede că sunt agenţi nord-coreeni şi care au reuşit să fugă de la locul faptei.

Poliţia malaeziană a comunicat agenţiei Reuters că un bărbat cu cetăţenie nord-coreeană, neidentificat, a decedat pe drumul de la aeroport din Kuala Lumpur la spital. Identitatea bărbatului nu a fost verificată, a indicat poliţia.

Potrivit Yonhap şi EFE, Kim Jong-nam este fiul cel mai mare al defunctului lider nord-coreean Kim Jong-il şi a emigrat în China în 1995, trăind de atunci în China şi în Macao.

El s-a născut din relaţia extraconjugală a lui Kim Jong-il cu actriţa sud-coreeană Sung Hae-rim, decedată la Moscova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI