Update

Aproximativ 130.000 de oameni au primit ordin de evacuare după că cel mai înalt baraj din SUA a fost slăbit de ploi

Aproximativ 130.000 de oameni au primit ordin de evacuare după că cel mai înalt baraj din SUA a fost slăbit de ploi
Sursa: www.news.ro Foto: wikipedia.org 13.02.2017 10:48
14:09
Update

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă din cauza pericolului de la barajul Oroville

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în trei comitate din nordul statului, din cauza pericolului reprezentat de barajul Oroville, din care riscă să cedeze o parte, relatează DPA.

Starea de urgenţă vizează comitatele Butte, Sutter şi Yuba.

„Statul alocă tot personalul şi resursele necesare pentru a se ocupa de această situaţie gravă”, a precizat guvernatorul Jerry Brown, scrie news.ro.
 
 

Aproximativ 130.000 de oameni din nordul Californiei au primit ordin să îşi evacueze locuinţele, după ce cel mai înalt baraj din Statele Unite, Oroville Dam, a fost slăbit de ploile abundente, relatează Associated Press.

O parte componentă a barajului s-ar putea prăbuşi în orice clipă, au anunţat autorităţile, care le-au ordonat persoanelor aflate în zonele cu risc de inundaţie să le evacueze imediat. Este vorba despre cei 16.000 de locuitori ai oraşului Oroville, aflat la 105 kilometri nord de Sacramento, dar şi despre oamenii din localităţile Gridley, Live Oak, Marysville, Wheat Lans, Yuba City, Plumas Lake şi Oivehurst.

Nivelul apei din lacul de acumulare a crescut din cauza ploilor abundente şi ninsorii din California, după ani de secetă severă.

Departamentul pentru Resurse Hidrologice din California a anunţat că deversează până la 2.830 de metri cubi de apă pe secundă pentru a încerca să golească lacul.

Joi, inginerii care lucrează la baraj au observat că bucăţi mari de beton se desprinseseră.

Este pentru prima dată când Lacul Oroville se confruntă cu o astfel de situaţie de la construcţia barajului, în urmă cu 50 de ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI