LIVE

România: Protestele continuă a 13-a zi consecutiv; Astăzi se anunţă cel mai mare tricolor uman în faţa Guvernului de la Bucureşti

România: Protestele continuă a 13-a zi consecutiv; Astăzi se anunţă cel mai mare tricolor uman în faţa Guvernului de la Bucureşti
Sursa: jurnal.md Foto: Inquam Photos / George Calin 12.02.2017 20:00
21:33
Update

A 13-a zi de proteste în România: Peste 30.000 de oameni au creat un tricolor uman în Piaţa Victoriei // LIVE

Mulţimea din Piaţa Victoriei de la Bucureşti, unde sunt zeci de mii de oameni care protestează pentru a treisprezecea seară la rând, a format un "tricolor uman".

Oamenii - care au blocat complet Piaţa Victoriei - şi-au aprins lanterne sau bliţurile telefoanelor şi au luminat cu acestea coli în culorile roşu, galben şi albastru.

Câteva zeci de mii de persoane au ieşit în stradă şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului. 


Mitingul antiguvernamental continuă în România a treisprezecea zi de când Guvernul a adoptat controversata Ordonanţă de urgenţă 13. Deşi actul a fost abrogat, iar iniţiatorul său şi-a dat demisia, oamenii continuă să iasă în stradă în Bucuresti dar şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.În a treisprezecea seară de proteste din Piaţa Victoriei, au fost organizate două evenimente noi pentru oamenii care vor dori să ajungă în faţa Guvernului: un flashmob imens şi formarea tricolorului cu ajutorul unor hârtii ridicate spre cer. Acest eveniment ar debuta la ora 21:00.

În cele 12 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins în urmă cu o săptămână, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI