China: Un spital se face vinovat de infectarea a cinci pacienţi cu HIV, prin refolosirea echipamentului

China: Un spital se face vinovat de infectarea a cinci pacienţi cu HIV, prin refolosirea echipamentului
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: news-medical.net 12.02.2017 08:20
Responsabilii unui spital din China au admis că instituţia se face vinovată de infectarea accidentală cinci persoane cu HIV, în condiţiile în care un membru al personalului a refolosit un echipament medical ce trebuia aruncat.Oficialii au precizat că un tehnician al spitalului a refolosit un tub utilizat pentru a trata un pacient cu HIV în cazul altor pacienţi.

Autorităţile provinciale au declarat că este vorba de o "încălcare gravă a procedurii" şi au precizat că au concediat cinci persoane de la Spitalul de Medicină Chineză din oraşul Hangzhou, provincia Zhejiang (estul Chinei), unde a avut loc incidentul.

Responsabili locali din domeniul sănăţii au indicat că au fost informaţi cu privire la incident în data de 26 ianuarie.

Cu toate acestea, în declaraţia lor în limba chineză aceştia nu au oferit nicio informaţie cu privire la câţi alţi pacienţi este posibil fi fost expuşi, pentru ce erau trataţi aceştia sau când a avut loc infectarea.

Pacienţii afectaţi vor primi medicamente şi compensaţii, se mai indică în declaraţie.

Numărul de cazuri de HIV/SIDA a crescut brusc în China după un scandal uriaş care a avut loc în provincia Henan, în anii '90, atunci când fermieri care şi-au vândut sângele au contactat HIV din cauza măsurilor de siguranţă precare.

Într-un raport recent, autorităţile chineze au indicat existenţa a 501.000 de cazuri raportate de HIV/SIDA până la sfârşitul anului 2014, însă nu au oferit nicio estimare a cazurilor neraportate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI