Update

Aeroportul din Hamburg, evacuat din cauza unei substanţe necunoscute; 50 de pasageri au suferit iritaţii ale căilor respiratorii

Aeroportul din Hamburg, evacuat din cauza unei substanţe necunoscute; 50 de pasageri au suferit iritaţii ale căilor respiratorii
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AFP 12.02.2017 15:30
17:30
Update

Traficul aerian a fost reluat în Hamburg, după ce aeroportul a fost evacuat din cauza unei substanţe necunoscuteM 68 de pasageri au suferit iritaţii ale căilor respiratorii

Traficul aerian pe aeroportul din Hamburg a fost reluat, anterior toate zborurile acestuia fiind anulate după ce o substanţă necunoscută a iritat căile respiratorii a peste 68 de persoane, informează presa locală.

Potrivit pompierilor, în zona de manipulare a pasagerilor a fost găsit un recipient al un spray paralizant cu piper.

Acesta fusese deschis, o parte din conţinut fiind pulverizat. Cantitatea de spray pulverizată a fost probabil absorbită de sistemul de aer condiţionat. De aceea atât de multe persoane au fost afectate de substanţa iritantă.

Nu se cunosc încă detalii despre presupusa persoană care ar fi putut folosi sprayul cu piper în incinta aeroportului.

Poliţia din Hamburg a deschis o anchetă.

Doar nouă persoane au fost transportate la spitale din apropierea aeroportului.

În total 13 zboruri şi 1.500 de pasageri au fost afectaţi de acest incident, incluisv preşedintele Uruguayului.

Aeroportul din Hamburg a fost evacuat şi toate zborurile acestuia anulate după ce o substanţă necunoscută a iritat căile respiratorii a peste 50 de persoane, informează presa internaţională.

Aeroportul a fost complet închis duminică după-amiaza, în jurul orei locale 12:30 (13:30, ora Moldovei), sute de călători fiind nevoiţi să aştepte în afara acestuia, în mijlocul temperaturilor scăzute.

Potrivit pompierilor, mai multe persoane s-au plâns de iritaţii ale căilor respiratorii.

Un centru de tratament a fost remontat pentru tratarea celor afectaţi, în cazul în care va fi necesar aceştia urmând a fi transportaţi la spital.

Se presupune că substanţa ar fi pătruns prin sistemul de aer condiţionat al aeroportului. Zeci de ambulanţe au fost văzute în afara terminalelor 1 şi 2, ce au fost închise.

Acesta este al cincilea cel mai mare aeroport din Germania, fiind tranzitat de peste 16 milioane de pasageri în fiecare an. Mai multe zboruri au fost redirecţionate către alte aeroporturi. Drumurile de acces către aeroport au fost blocate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI