Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia

Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 11.02.2017 18:01
Un cetăţean chinez căutat de SUA pentru tentativă de export ilegal de materiale pentru sisteme de apărare a fost arestat la Atena şi deferit justiţiei în vederea extrădării sale, a anunţat vineri poliţia greacă, informează sâmbătă AFP.

Poliţia a realizat această arestare joi, în cooperare cu serviciile americane, care dispuneau de informaţii despre sosirea suspectului în Grecia, a precizat sursa din cadrul poliţiei.

Bărbatul căutat, un chinez în vârstă de 52 de ani, a fost arestat la ieşirea dintr-un hotel din centrul Atenei, la puţin timp după ce sosise în Grecia din China, via Dubai, a adăugat aceeaşi sursă.

El este căutat de SUA pentru că a încercat să cumpere şi să exporte ilegal în afara SUA echipamente militare, precizează poliţia greacă într-un comunicat.

Tranzacţia, care urma să se facă în numele unei companii maritime chineze, viza materiale pentru interceptare de informaţii, potrivit comunicatului.

Serviciile americane au deschis o anchetă pe marginea acestui caz în iunie 2013, adaugă aceaşi sursă din cadrul poliţiei.

Bărbatul va rămâne în detenţie până ce justiţia greacă va examina cererea privind extrădarea sa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI