Jihadistul francez Rachid Kassim a fost ţinta unui bombardament în Irak

Jihadistul francez Rachid Kassim a fost ţinta unui bombardament în Irak
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 11.02.2017 06:19
Coaliţia împotriva grupării Stat Islamic l-a vizat, într-o lovitură în această săptămână, în apropiere de Mosul, în Irak, pe jihadistul francez Rachid Kassim, considerat iniţiatorul mai multor atentate din Franţa, a confirmat vineri Pentagonul, scrie AFP.

Ministerul american al Apărării nu a precizat care a fost soarta francezului în acest bombardament desfăşurat "n ultimele 72 de ore".

La Paris însă, un înalt responsabil al luptei antiteroriste, sub protecţia anonimatului, a informat că Rachid Kassim a fost probabil ucis.

Originar din centrul Franţei, Rachid Kassim, în vârstă de vreo 30 de ani, a îndrumat din Siria mai multe atentate comise în Franţa şi a lansat pe internet numeroase apeluri la crimă.

Potrivit unei surse franceze apropiate anchetei, el a fost "inspiratorul" lui Larossi Abballa care a ucis un poliţist şi pe prietena acestuia la 13 iunie, la Magnanville, într-o suburubie a Parisului.

El "le-a dat direct îndrumări" lui Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean, cei doi asasini ai unui preot în biserica Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen (vest), la 26 iulie, potrivit aceleiaşi surse.

Îmbrăcat în uniformă de camuflaj, cu turban pe cap şi barbă neagră, Kassim a apărut la sfârşitul lunii iulie într-o înregistrare video de propagandă a SI în care lăuda acţiunea ucigaşului de la Nisa (86 de morţi la 14 iulie), Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Franţa, care participă la coaliţia împotriva Si condusă de Statele Unite în Irak şi Siria, a fost lovită din 2015 de un val de atentate care au făcut 238 de morţi, reaminteşte AFP.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI