Update

Ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi la Bagdad, soldate cu mai mulţi răniţi

Ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi la Bagdad, soldate cu mai mulţi răniţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 11.02.2017 14:47
19:15
Update

Autorităţile irakiene anunţă cinci morţi şi peste 300 de răniţi în urma protestelor antiguvernamentale sângeroase din Bagdad

Autorităţile irakiene au anunţat sâmbătă după-amiază că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce peste 300 au fost rănite în urma protestelor antiguvernamentale din Bagdad. Forţele de securitate au tras focuri de armă şi au lansat gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa un miting, după ce protestatarii şi-au forţat intrarea în Zona Verde, unde sunt concentrate clădirile guvernamentale şi ambasadele străine din Bagdad, transmite DPA.

Forţele de securitate irakiene au făcut uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, sâmbătă, pentru a-i dispersa pe manifestanţii ce încercau să pătrundă în Zona Verde, sector securizat din centrul Bagdadului, rănind mai multe persoane, au anunţat martori oculari şi surse din cadrul poliţiei irakiene, informează AFP.

Mii de manifestanţi, în principal susţinători ai liderului şiit Moqtada Sadr, s-au adunat în inima capitalei irakiene pentru a cere reforme electorale, înaintea unui scrutin prevăzut să aibă loc în septembrie la nivel de provincii.

Manifestaţia a început paşnic şi mai mulţi oameni au ţinut discursuri în faţa unei mulţimi adunate în Piaţa Tahrir. Însă ulterior manifestanţii au încercat să rupă cu forţa cordonul de poliţişti ce securiza drumul principal ce duce spre Zona Verde, iar forţele de securitate "au aruncat grenade lacrimogene pentru a-i opri, dar manifestanţii au insistat", potrivit unui responsabil al poliţiei din Bagdad.

Un alt responsabil al poliţiei estimează la 11 numărul de manifestanţi răniţi, atinşi de gloanţe de cauciuc sau de grenade lacrimogene. De asemenea, zeci de cazuri de sufocare au necesitat îngrijiri medicale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI