Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în nord-vestul Pakistanului

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în nord-vestul Pakistanului
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 10.02.2017 15:22
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs vineri în provincia Khyber Pakhtunkhwa, din nord-vestul Pakistanului, a declarat biroul local de meteorologie, citat de Xinhua.

Potrivit site-ului departamentului pakistanez de meteorologie, seismul a avut loc la ora locală 10:49 a.m., iar epicentrul acestuia a fost determinat în Munţii Hindu Kush din Afganistan, la o adâncime de 84 de kilometri.

Postul TV local în limba urdu Samaa a indicat că seismul a afectat districtele Swat, Malakand, Battagram din provincia menţionată şi zonele adiacente.

Deşi pe moment nu au fost semnalate pagube sau vătămări corporale, cutremurul a produs panică printre locuitori, care s-au repezit afară din case, potrivit relatărilor locale.

Acest cutremur vine la două zile după un seism puternic, cu magnitudinea de 6,4 grade, şi după un altul cu magnitudinea de 5,3 — produse miercuri în regiunea sud-vestică Pasni.

Pakistanul se află într-una dintre zonele cele mai predispuse la cutremur, fiind situat în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene cu placa euroasiatică.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI