Sute de mii de persoane au demonstrat împotriva lui Donald Trump, în Iran

Sute de mii de persoane au demonstrat împotriva lui Donald Trump, în Iran
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AFP 10.02.2017 17:46
Sute de mii de iranieni s-au adunat vineri în Teheran pentru a demonstra împotriva avertismentelor lansate Iranului de către preşedintele american, Donald Trump, informează televiziunea locală, citată de Euronews.

Printre manifestanţi s-au aflat şi sute de angajaţi militari şi ai poliţiei ce s-au adunat în piaţa Azadi (Libertăţii) din Teheran, cu ocazia aniversării Revoluţiei islamice din 1979, ce a răsturnat şahul susţinut de SUA.

Aceştia au purtat asupra lor pancarte pe care era scris ”Moarte Americii”, în timp ce orchestra poliţiei militare cânta melodii iraniene revoluţionare.

Liderul Khamanei a solicitat marţi iranienilor să participe la demonstraţii pentru a arăta că Iranul nu se teme de ameninţările Americii.

Administraţia Donald Trump a dispus sancţionarea a 13 persoane şi a 12 companii din Iran ca reacţie la recentul test balistic efectuat de Teheran.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis un nou avertisment Iranului, acuzând regimul islamist de la Teheran că "nu va fi atât de amabil" cum a fost predecesorul său, Barack Obama. Iranul a reacţionat, catalogând "redundante", "lipsite de fundament" şi "provocatoare" avertismentele lansate de Statele Unite.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI