VIDEO

Cel mai amplu protest din ultimii 25 de ani în România: Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă

Cel mai amplu protest din ultimii 25 de ani în România: Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă
Sursa: jurnal.md Foto: Dan Mihai Balanescu 01.02.2017 19:18
Update 21:00 // Este cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la 150.000, iar în restul ţării se estimează că au ieşit în stradă aproximativ 140.000 de oameni, transmite Digi24. La Bucureşti, mulţi oameni sunt blocaţi la staţia de metrou Piaţa Victoriei, nu mai pot să iasă afară pentru că sunt prea mulţi şi au început să protesteze acolo, în subteran, împotriva Guvernului. La Sibiu şi la Timişoara sunt câte 20.000 de oameni în stradă. La Cluj-Napoca sunt 35.000 de oameni. Chiar şi la această oră protestatarii continuă să vină în număr mare în Piaţa Victoriei. Oamenii spun că sunt hotărâţi să rămână până târziu în noapte în faţa Guvernului şi că sunt decişi să revină ori de câte ori este nevoie.Românii au început să iasă din nou în stradă, a doua noapte la rând, pentru a protesta faţă de controversatele modificări legislative adoptate de Guvernul de la Bucureşti, privind graţierea şi amnistia. De fapt, manifestaţiile nici nu au încetat practic de ieri seara, pentru că sute de oameni au protestat în faţa Guvernului pe parcursul întregii zile.

Între timp, autorităţile au întreprins măsuri sporite de securitate. Peste noapte a fost sudată poarta clădirii Guvernului, au fost aduse mai multe dube ale Jandarmeriei încărcate cu garduri, ca în caz de necesitate perimetrul să fie imediat împrejmuit cu acestea, iar jandarmii au întărit dispozitivul pentru siguranţa clădirii. Totodată, la toate căile de acces ale Guvernului sunt forţe de securitate, jandarmi.
 
Se protestează nu doar la Bucureşti, ci şi la Suceava, Brăila, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Bacău, Hunedoara, Oradea, dar şi în alte reşedinţe de judeţ.

Mai mult, proteste se anunţă şi în diasporă în această seară şi în zilele următoare - la Londra, Luxemburg, Helsinki, Dublin, Belfast, Viena etc.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI