Miliardarul Buffett cumpără masiv acţiuni

Miliardarul Buffett cumpără masiv acţiuni
Sursa: jurnal.md Foto: time.com 01.02.2017 02:37
Miliardarul Warren Buffett a realizat achiziţii masive de acţiuni după alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, scrie Bloomberg. „Am achiziţionat acţiuni de 12 miliarde de dolari, în sumă netă, de la alegeri“, a declarat Buffett, fără a specifica ce titluri a ales. Astfel de achiziţii reprezintă o accelerare importantă a activităţii Berkshire Hathaway deţinută de Buffett.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a cumpărat acţiuni de 5,2 miliarde de dolari şi a vândut sau răscumpărat acţiuni de aproximativ 20 miliarde de dolari. În 2015, Berkshire a cumpărat acţiuni de aproximativ 10 miliarde de dolari. Pe 30 septembrie 2016, portofoliul de acţiuni al Berkshire se ridica la 102,5 miliarde de dolari. Acţiunile au înregistrat creşteri după ce Donald Trump a fost ales preşedinte al SUA în noiembrie, pe fondul speculaţiilor că politicile republicanului vor stimula economia.

Buffett a declarat că se îndoieşte că economia americană ar putea avansa cu un ritm anual de 4%, ritm vizat de Trump. Buffett a susţinut-o pe democrata Hillary Clinton în cursa prezidenţială. Acesta susţine că este încrezător în perspectivele pe termen lung ale economiei americane indifferent de cine câştigă alegerile. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI