Theresa May a mers vineri dimineaţa la Bruxelles, în urma unor negocieri, în noaptea de joi spre vineri, asupra problemei frontierei irlandeze. Cetăţenii europeni din Regatul Unit ”vor putea să trăiască în continuare ca înainte”. ”Rezultatul de astăzi este, desigur, un compromis”, a declarat Juncker în conferinţa de presă comună cu May.

Negocierile au fost ”dificile atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru UE”, a adăugat el, iar potrivit premierului May să se ajungă în acest punct ”a necesitat concesii de o parte şi de cealaltă”.

Conducătoarea Partidului Unionist Democratic (DUP) din Irlanda de Nord, Arlene Foster, s-a declarat vineri ”mulţumită” de modificări potrivit cărora ”nu există vreo linie roşie la Marea Irlandei”.

Importanţa momentului a fost subliniată şi de europarlamentarul român Siegfried Mureşan, care consideră că "Uniunea Europeană a câştigat pe toată linia" şi precizează că "românii care sunt deja în Marea Britanie nu vor pierde niciun drept".

„Chiar acum la Bruxelles Jean-Claude Juncker a anunţat că s-au înregistrat progrese decisive în negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie legate de Brexit. Cel mai important lucru: toate drepturile cetăţenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie vor fi păstrate. Cetăţenii români care sunt deja în Marea Britanie nu vor pierde niciun drept. Formalităţile pentru obţinerea certificatului de rezidenţă după #Brexit vor fi simple şi ieftine. În plus, Marea Britanie s-a angajat să îşi plătească toată datoria la bugetul UE. Uniunea Europeană a câştigat pe toată linia”, a declarat Siegfried Mureşan.