​Una dintre cele mai puternice bănci centrale din lume avertizează că bitcoin va muri

​Una dintre cele mai puternice bănci centrale din lume avertizează că bitcoin va muri
Sursa: jurnal.md Foto: bitcoinist.com 04.12.2017 19:55
China domina la un moment dat pieţele de bitcoin din lume, înregistrând peste 90% din comerţul global de bitcoin. Dar în septembrie, banca centrală a interzis ICO-urile (Initial Coin Offering) şi a interzis caselor de schimb pentru criptomonede să servească clienţii locali. Uitându-se în urmă, Pan Gongsheng, guvernatorul adjunct al People Bank of China, crede că a luat decizia potrivită.

În cadrul unui discurs ţinut cu ocazia unui forum financiar din Shanghai, Pan a fost rugat să comenteze cu privire la raliul bitcoinului, care a înregistrat o creştere fabuloasă depăşind pragul de 11.500 de dolari, înzecindu-şi valoarea în timpul acestui an.

„Dacă nu opream schimburile în bitcoin şi nu interveneam aspra ICO-urilor în urmă cu câteva luni, dacă China încă ar fi înregistrat peste 80% din totalul comerţului cu bitcoin în întreaga lume, ce s-ar fi întâmplat astăzi? Mă sperie răspunsul la această întrebare”, a răspuns Pan, conform presei din China.

Pan a continuat, citând un articol recent al economistului Eric Pichet, din ziarul francez La Tribune. În acest material, Pichet, profesor la Kedge Business School în Franţa, a detaliat un argument familiar conform căruia bitcoin este o bulă care se poate sparge în orice clipă, exact ca şi criza lalelelor din 1600 sau ca bula Internetului din anii 2000. Acesta prezice că bitcoin va muri ca urmare a unui mare furt, a unui hack al tehnologiei blockchain din spatele criptomonedei, sau în urma unor restricţii votate în masă de guvernele lumii, transmite Ziarul Financiar.

„Aşa cum ne-a învăţat Keynes, „piaţa poate rămâne iraţională pentru mai mult timp decât tu poţi rămâne solvent”. Rămâne un singur lucru de făcut: Să aştepţi lângă bancă şi să vezi cum cadavrul bitcoin va trece pe lângă tine într-o zi”, îşi încheie Pan discursul citându-l pe Pichet.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI