Tim Wilson, membru în cadrul Partidului Liberal din coaliţia conservatoare aflată la putere, a profitat de moment pentru a-l cere în căsătorie pe Ryan Bolger, partenerul său cu care are are o relaţie de lungă durată, notează Agerpres.

Prezent în sala Camerei, în galeria publicului, Bolger, de meserie profesor, a răspuns ''Da'', în aplauzele celor prezenţi.

''Această dezbatere a fost coloana sonoră pentru relaţia noastră'', a spus Wilson, un susţinător pentru drepturile homosexualilor. ''Ştim amândoi că nu acesta este motivul pentru care ne-am implicat în politică — daţi-ne oricând reforma taxelor!'', a precizat el.

Iniţiativa pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex din Australia a trecut săptămâna trecută de Senat.

Proiectul de lege a fost introdus după un vot consultativ realizat prin corespondenţă, fără caracter juridic, în cadrul căruia aproape 62% dintre australieni au votat în favoarea modificării legislaţiei pentru permiterea căsătoriei cuplurilor formate din parteneri de acelaşi sex.

Parlamentarul liberal veteran Warren Entsch, care a contribuit la proiectul de lege, i-a avertizat pe parlamentari, la începutul dezbaterii de luni din Camera Reprezenţantilor, să nu tragă de timp în ceea ce priveşte trecerea actului. ''Cine poate spune că cineva nu poate avea drepturi egale sau că dragostea sa este inferioară din cauza persoanei pe care o iubeşte?'', a spus el adăugând că australienii sunt sătui de scuze şi întârzieri.

''Această lege nu ia nimic nimănui. Pur şi simplu face ca o naţiune să fie un loc mai bun şi mai corect'', a mai spus Entsch, care a purtat la dezbateri o cravată în culorile curcubeului.

Votul final este aşteptat în această săptămână, precizează sursa citată.