Poliţia malteză a arestat opt suspecţi în cazul asasinării jurnalistei Caruana Galizia

Poliţia malteză a arestat opt suspecţi în cazul asasinării jurnalistei Caruana Galizia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 04.12.2017 12:28
Poliţia malteză a arestat luni opt suspecţi în cazul asasinării jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, a anunţat prim-ministrul maltez Joseph Muscat, la aproape două luni după ce victima a fost ucisă cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul pe care îl conducea, transmite Reuters.

Toţi suspecţii arestaţi sunt cetăţeni maltezi şi majoritatea dintre ei au cazier, a declarat Muscat, fără a oferi alte detalii.

Poliţia are la dispoziţie 48 de ore pentru a-i interoga pe suspecţi şi a decide dacă le prelungeşte arestul sau îi pune în libertate.

Jurnalista şi bloggeriţa Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinată la data de 16 octombrie, după ce acuzase constant politicieni şi alţi oficiali maltezi de corupţie în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori.

Crima a provocat o undă de şoc în Europa şi a atras atenţia asupra faptului că vendeta politică şi criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI