Aproximativ 150 de turişti, blocaţi pe platoul Bucegi după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic

Aproximativ 150 de turişti, blocaţi pe platoul Bucegi după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic
Sursa: jurnal.md Foto: libertatea.ro 31.12.2017 19:43
Aproximativ 150 de turişti - între care şi copii - au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele, în condiţiile în care telecabina nu mai poate funcţiona din cauza vântului puternic. Turiştii sunt coborâţi cu utilajele pentru bătătorit zăpada, primul grup, format din 54 de persoane, fiind coborât la Dichiu, de unde oamenii sunt preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren ale structurilor din subordinea MAI.

Iniţial, autorităţile române hotărâseră ca oamenii să fie coborâţi pe jos până la Piatra Arsă, dar au renunţat din cauza vântului puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, a declarat că primii 54 dintre turiştii blocaţi pe munte au  fost coborâţi cu ratrac-urile, decizia de a se renunţa la coborârea pe jos fiind luată în condiţiile în care pe munte vântul suflă puternic, iar operaţiunea ar fi fost foarte dificilă.

Cei 54 de turişti au ajuns în zona Dichiu, din judeţul Dâmboviţa, de unde urmează să fie preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren pentru a fi transportaţi în staţiunea Buşteni.

Acţiunea de coborâre a celorlalţi turişti continuă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI