Măsuri excepţionale de securitate la târgurile de Crăciun din Franţa

Măsuri excepţionale de securitate la târgurile de Crăciun din Franţa
Sursa: www.digi24.ro Foto: poză simbol 03.12.2017 16:20
În ciuda ameninţărilor teroriste, francezii nu renunţă la târgurile de Crăciun. Milioane de oameni colindă străzile luminate cu beculeţe colorate printre jandarmi şi poliţişti care patrulează cu arma în mână.EmbedAmeninţarea teroristă a determinat autorităţile să ia măsuri excepţionale de securitate pentru târgurile de Crăciun. Perimetrul este bine delimitat cu garduri de fier, fiecare persoană e controlată la intrare de agenţii de securitate, iar zona e împânzită de poliţişti. În plus, au fost instalate şi aceste blocuri de beton pentru a împiedica un posibil atac în care să fie folosit un camion care să intre în mulţime.

Aşteptarea de la intrare şi prezenţa poliţiştilor în zonă nu îi deranjează însă pe francezi care înţeleg bine situaţia.

„Aşteptăm puţin timp la intrare, dar cred că sunt necesare. Măcar ne simţim bine aici, în siguranţă.”

„Am fost controlaţi la intrare, bărbaţii într-o parte, femeile în cealaltă, sunt măsuri de securitate bune şi ne simţim în siguranţă.”

Peste două milioane de localnici şi turişti vizitează anual târgul de Crăciun de la Reims, al treilea ca mărime din Franţa. Pentru ca ei să se poată bucura în linişte de vin fiert, plăcinte, dulciuri şi tot felul de bunătăţi cu specific local, primarul a mutat târgul din piaţa unde era organizat de obicei într-una în care să poată amplasa dispozitivul de siguranţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI