„În Est, ar putea fi ajunul de an nou cel mai friguros înregistrat vreodată. Poate că ne-ar fi de folos puţin din acea Încălzire Climatică pentru care Ţara noastră, dar nu alte ţări, se pregătea să plătească trilioane de dolari pentru a se proteja de ea. Înfofoliţi-vă!', a scris Trump.

Tweet-ul preşedintelui a declanşat o avalanşă de reacţii ale unor internauţi şi oameni de ştiinţă, care au încercat să-i explice lui Trump ce înseamnă încălzirea climatică.

„Schimbarea climatică este foarte reală chiar dacă acum e frig în exteriorul Trump Tower', a replicat pe Twitter directorul Academiei de Ştiinţe din California, Jon Foley. 'Tot aşa, există încă foamete în lume, chiar dacă tocmai aţi mâncat un Big Mac', a adăugat Foley.

„În 2017 au fost cam trei recorduri de căldură în SUA pentru fiecare record record de frig', a amintit reprezentanta democrată din statul Washington, Pramila Jayapal. 'Starea vremii nu este acelaşi lucru cu clima. Preşedintele ar trebui să poată să înţeleagă asta. Nu e dificil', a notat ea.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei (OMM), 2017 ar urma să fie anul cel mai călduros înregistrat vreodată.

Donald Trump s-a arătat întotdeauna sceptic faţă de schimbările climatice, vorbind chiar, înainte de a deveni preşedinte, despre 'o invenţie' a Chinei. După instalarea la Casa Albă, el a retras SUA din acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, considerând că acesta distruge locuri de muncă în industrie.

Recent, administraţia sa a retras modificările climatice de pe lista 'ameninţărilor' pentru securitatea Statelor Unite şi a relansat exploatarea cărbunelui şi a rezervelor de gaz de şist în zone federale protejate.