Fujimori, care a rămas joi într-un spital cu probleme cardiace, a guvernat Peru cu o mână de fier între 1990 şi 2000 după ce a fost adus la putere de un val populist în alegerile din 1990. În timp ce mulţi îl consideră un dictator corupt şi nemilos, alţii spun că Fujimori a scos Peru din criza economică şi a suprimat o rebeliune de stânga.
    
La Lima, marşul de joi a fost în mare parte paşnic, dar poliţia a tras gaze lacrimogene în protestatarii care au deviat de la traseul permis pentru a trece prin faţa casei lui Kuczynski din cartierul financiar al capitalei.
    
Patru persoane au fost arestate, potrivit Ministerului de Interne, care a refuzat să estimeze amploarea protestelor, declarând: "nu dorim să intrăm în această dezbatere".
    
Potrivit unuia dintre grupurile care au organizat protestele, 60.000 de persoane au luat parte la manifestaţiile de la Lima. Proteste au avut loc şi în alte oraşe din Peru precum şi în capitale străine.
    
Graţierea lui Fujimori a adâncit dezgustul pe care mulţi peruani îl simt faţă de politicieni, după scandalul de corupţie implicând constructorul brazilian Odebrecht şi doi foşti preşedinţi.
    
Kuczynski şi liderul opoziţie,i Keiko Fujimori, fiica lui Fujimori, sunt de asemenea sub investigaţie pentru legăturile lor cu Odebrecht. Ambii neagă orice acuzaţii şi au promis că vor coopera cu anchetatorii.