Emmanuel Macron a vizitat trupele franceze care participă la o misiune antiterorism în Niger

Emmanuel Macron a vizitat trupele franceze care participă la o misiune antiterorism în Niger
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 23.12.2017 10:23
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a întreprins vineri seara o vizită în Niger, în cursul căreia s-a întâlnit cu militari francezi care participă la misiunea antiteroristă Barkhane în regiunea Sahel, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Sunt mândru de voi, Franţa e mândră de voi... Franţa îşi plânge morţii, are grijă de răniţi săi (şi) este mândră de copiii săi care luptă să o protejeze", a spus preşedintele într-un discurs în faţa militarilor francezi.

Macron a luat parte la o cină festivă de "Crăciun" alături de militari francezi la baza aeriană de la Niamey, capitala Nigerului. Cina a fost pregătită de un bucătar de la Palatul Elysee.

Misiunea Barkhane, care include peste 4.000 de militari francezi desfăşuraţi în special în Mali şi Niger, "este esenţială pentru strategia noastră în Sahel", a mai declarat preşedintele Franţei la Niamey, unde s-a întâlnit şi cu omologul său din Niger, Mahamadou Issoufou.

Emmanuel Macron a afirmat că "efortul" împotriva grupurilor islamiste din Sahel, "unde securitatea noastră este în joc", va fi "continuat" în anul 2018.

Statele din zona Sahelului se confruntă cu o serie de grupări insurgente islamiste, inclusiv unele afiliate reţelelor teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic (Boko Haram).

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI