Doi hackeri români au paralizat sistemul de supraveghere de lângă Casa Albă

Doi hackeri români au paralizat sistemul de supraveghere de lângă Casa Albă
Sursa: jurnal.md Foto: bussinesinsider.com 21.12.2017 14:40
Doi hackeri români au spart aproape două treimi din camerele de supraveghere din Washington DC şi au încercat apoi să şantajeze autorităţile americane, relatează CNN, care citează mai multe documente depuse la curtea federală de judecată.

Guvernul american a depus o plângere în care îi acuză pe doi hackeri români, care au operat din afara SUA, că s-au infiltrat în 65% dintre camerele de supraveghere instalate în oraşul Washington, adică 123 de unităţi din cele 187 din oraş. Mihai Alexandru Isvanca şi Eveline Cişmaru sunt acuzaţi că s-au folosit de computerele la care erau conectate camerele de luat vederi pentru a distribui viruşi de tipul ransomware, prin e-mailuri.

Informaţiile care de-abia recent au fost făcute publice presei se referă la evenimente care ar fi avut loc într-o perioadă de patru zile din ianuarie 2017.

Aceştia sunt acum acuzaţi că se foloseau de malware pentru a bloca calculatoarele victimelor, pe care apoi le şantajau, cerându-le bani sau alte obiecte de valoare. Ei au fost găsiţi prin intermediul adresei de e-mail de pe care trimiteau mesajele de tip spam şi care era numită „vindem suflete”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI