Potrivit Centrului Seismologic al Universităţii din Teheran, seismul a avut loc cu puţin înainte de ora locală 23.30 (22.00, ora României).

Epicentrul a fost localizat la aproximativ 40 de kilometri vest de capitala iraniană.

Cutremurul a fost resimţit timp de aproximativ zece secunde la Teheran, potrivit unor jurnalişti AFP.

Înfruntând puternica poluare - care face aerul dificil de respirat de patru zile la Teheran, sute de locuitori ai capitalei au ieşit în stradă, unii cu intenţia de a petrece noaptea afară.

Joi, către ora locală 1.00 (miercuri, 23.30, ora României), autorităţile nu înregistraseră vreo pagubă sau victime.

”Nu sunt pagube, potrivit informaţiilor disponibile, însă replici sunt posibile în timpul nopţii (de miercuri spre joi)”, a anunţat Ambasada Franţei pe contul de Twitter, îndemnând să se consulte sfaturi în domeniul siguranţei.

Potrivit televiziunii publice iraniene, seismul a fost resimţit în provinciile Teheran, Alborz, Qom, Ghazvin, Mazandaran şi Markazi, în nordul Iranului.

”Cerem oamenilor să rămână calmi, în măsura în care circulaţia ar putea, prin ea însăşi, să creeze probleme”, a declarat la televiziune Mortza Salimi, şeful operaţiunilor de salvare ale Semilunei Roşii iraniene, în contextul în care numeroase vehicule au început să circule brusc pe străzi.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, situaţia în anumite cartiere ale capitalei s-a calmat, însă reţeaua telefonică era saturată.