ONU: Nouă ţări doresc o reuniune pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord

ONU: Nouă ţări doresc o reuniune pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua 02.12.2017 09:33
Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alte şase ţări au solicitat vineri o reuniune a Consiliului de Securitate cu privire la drepturile omului în Coreea de Nord, potrivit unor surse diplomatice, scrie AFP.
Această reuniune ar putea avea loc la 11 decembrie şi ar fi a patra discuţie anuală din 2014 a Consiliului despre chestiunea drepturilor omului în Coreea de Nord, ţară criticată pentru programele sale de înarmare convenţională şi nucleară.

Celelalte şase ţări care s-au alăturat unei scrisori solicitând această reuniune sunt Italia, Japonia, Senegal, Suedia, Ucraina şi Uruguay.

La fel ca în anii precedenţi, China, susţinător constant al Coreii de Nord, ar urma să se opună acestui demers, argumentând că această chestiune trebuie dezbătută de Consiliul ONU pentru drepturile omului, cu sediul la Geneva.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ar urma să adopte în decembrie o rezoluţie condamnând Coreea de Nord pentru încălcarea drepturilor omului şi continuarea programelor costisitoare de înarmare în timp ce 70% din populaţie se confruntă cu probleme alimentare.

Coreea de Nord este supusă la opt serii de sancţiuni, de fiecare dată mai severe, care îi afectează economia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI