Majoritatea caselor acestui sat de 300 de locuitori au fost înghiţite de alunecările de noroi. Aproximativ 20 de locuinţe au fost total distruse, la fel ca şi câteva vehicule şi instalaţiile de electrificare ale localităţii.

Potrivit Oficiului naţional al urgenţelor (Onemi) zece familii au fost evacuate. Satul nu putut vota în alegerile prezidenţiale de duminică câştigate de conservatorul Sebastian Pinera, deoarece şcoala în care fusese amenajat centrul de votare a fost complet distrusă.

Precipitaţiile puternice au antrenat umflarea unui curs de apă şi au provocat o alunecare de teren care a lovit localitatea Villa Santa Lucia, un sat izolat, cu doar 300 de locuitori, aflat în regiunea Los Lagos la aproximativ 1.100 km sud de capitala Santiago, conform unui oficial din cadrul Ministerului chilian de Interne.

În cadrul unei conferinţe de presă oficialul anunţat că noul bilanţ al victimelor se ridică la 11, dintre care patru persoane au fost identificate două femei, un turist şi doi bărbaţi. Alte 15 persoane sunt date dispărute iar 8 au fost rănite, dintre care 4 se află în stare gravă.

Pe lângă ploile torenţiale care au afectat acest sat izolat o posibilă cauză a alunecării de teren ar putea fi o desprindere a gheţarului Yelcho. O echipă a Serviciului Naţional de Geologie şi Minerit a fost trimisă la faţa locului pentru a întocmi un raport şi a stabili cauzele alunecării de teren care a înghiţit un întreg sat, notează EFE.