"Cinci lansări de rachete au fost efectuate în 2017, un alt test este în aşteptare, iar 12 lansări au fost planificate pentru 2018", a spus Karakaiev.

Generalul rus a mai anunţat că Forţele de Rachete Strategice vor primi peste 20 de lansatoare de rachete staţionare şi mobile Yars anul viitor.

Sistemul RS-24 Yars a fost introdus în funcţiune în 2010, fiind o versiune îmbunătăţită a rachetei balistice Topol-M. Yars poate lansa rachete balistice intercontinentale cu multiple focoase nucleare şi cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri.

Serghei Karakaiev a mai declarat că va fi menţinut sistemul de rachete balistice Voievoda până în 2024, existând posibilitatea de extindere a operabilităţii cu câţiva ani. În plus, Rusia va testa la începutul anului 2018 o nouă rachetă balistică intercontinentală, denumită RS-28 Sarmat.

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Comunitatea internaţională, inclusiv Rusia, a cerut încheierea programelor balistice şi nucleare ale regimului Kim Jong-Un.