TVN24, unul din cele două mari canale private poloneze de ştiri, a respins acuzaţia, anunţând, pe site-ul său de internet, că va face apel împotriva deciziei KRRiT (Consiliul naţional de radiodifuziune şi de televiziune).

Consiliul a reproşat TVN24 în special că 'a omis să informeze telespectatorii că manifestaţiile din 16-18 decembrie din faţa parlamentului erau interzise şi că a chemat la participare la ele, în condiţiile în care adunarea fusese deja declarată ilegală', a precizat pentru AFP purtătoarea de cuvânt Teresa Brykczynska.

'Pluralismul informării nu a fost respectat (...) s-a creat un climat de tensiune şi de ameninţare', a mai afirmat Teresa Brykczynska. Consiliul, a explicat ea, a reacţionat la 'numeroase plângeri' şi a comparat emisiunile de informare a şase posturi despre aceleaşi evenimente, în timpul cărora deputaţi ai opoziţiei au ocupat hemiciclul parlamentului, iar în exterior aveau loc manifestaţii de sprijin.

În schimb, potrivit TVN24, 'acuzaţiile formulate de KRRiT se sprijină pe un raport căruia îi lipsesc puternic obiectivitatea şi rigoarea, pregătit (...) de o persoană apropiată televiziunii Trwam şi Şcolii superioare de cultură mediatică din Torun'.

Cele două instituţii invocate aparţin grupului catolic naţionalist al părintelui Tadeusz Rydzyk, fondatorul influentului post Radio Maryja.

TVN24 mai arată că raportul respectiv omite să menţioneze că, la acea vremea, toate intervenţiile liderului Partidului Lege şi Justiţie (PiS, conservator, aflat la putere), Jaroslaw Kaczynski, 'au fost transmise în direct şi redifuzate de mai multe ori'. De asemenea, raportul nu citează 'niciun singur caz de minciună sau de eroare materială', afirmă postul de ştiri.

După accederea la putere a PiS, în octombrie 2015, între mass-media apropiate opoziţiei şi cele din audiovizualul public sunt schimbate permanent acuzaţii, mai ales televiziunea TVP Info fiind învinuită de propagandă guvernamentală.