Ninsori în Olanda: Aeroportul Schiphol din Amsterdam - închis; Sute de zboruri - anulate

Ninsori în Olanda: Aeroportul Schiphol din Amsterdam - închis; Sute de zboruri - anulate
Sursa: jurnal.md Foto: flickr.com 11.12.2017 19:48
Sute de zboruri au fost anulate, un aeroport a fost închis şi cursurile din şcoli suspendate luni, în timp ce traficul rutier şi feroviar a suferit serioase perturbări în Olanda, plasată sub cod roşu în urma „căderilor abundente de zăpadă şi riscului de polei” pe drumuri.

Peste 400 de zboruri au fost anulate până la începutul prânzului pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, placa turnantă a traficului aerian din Europa, reprezentând o treime din totalul zborurilor.

Institutul regal olandez de meteorologie (KNMI) a declarat codul roşu pentru aproape întreg teritoriul, mai ales pentru zonele de centru şi sud ale ţării.

Până la 15 centimetri de zăpadă ar putea cădea în provinciile Zelanda (sud-vest) şi Overijssel (nord-est), în apropiere de graniţa cu Germania.

Codul roşu este declarat o dată pe an din cauza precipitaţiilor abundente, a vânturilor violente, sau a poleiului, cum s-a întâmplat timp de trei zile şi în 2016, potrivit lui Femke Goutbeek, purtătoare de cuvânt a KNMI, care a asigurat că nu este o noutate.

Şi transportul public a fost perturbat, cu numeroase linii suspendate sau întârzieri înregistrare mai ales de compania de autobuze Arriva, scrie Agerpres.

Reţeaua ferată NS şi-a redus luni numărul de trenuri în circulaţie, sfătuind călătorii să se întoarcă la casele lor cât mai repede posibil.

Ninsoarea aduce însă şi bucurie: sute de amatori de zăpadă au fost convocaţi pe Facebook pentru o mare bătaie cu bulgări, organizată după-amiază, la gara centrală din Haga.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI