Peste 400 de zboruri au fost anulate până la începutul prânzului pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, placa turnantă a traficului aerian din Europa, reprezentând o treime din totalul zborurilor.

Institutul regal olandez de meteorologie (KNMI) a declarat codul roşu pentru aproape întreg teritoriul, mai ales pentru zonele de centru şi sud ale ţării.

Până la 15 centimetri de zăpadă ar putea cădea în provinciile Zelanda (sud-vest) şi Overijssel (nord-est), în apropiere de graniţa cu Germania.

Codul roşu este declarat o dată pe an din cauza precipitaţiilor abundente, a vânturilor violente, sau a poleiului, cum s-a întâmplat timp de trei zile şi în 2016, potrivit lui Femke Goutbeek, purtătoare de cuvânt a KNMI, care a asigurat că nu este o noutate.

Şi transportul public a fost perturbat, cu numeroase linii suspendate sau întârzieri înregistrare mai ales de compania de autobuze Arriva, scrie Agerpres.

Reţeaua ferată NS şi-a redus luni numărul de trenuri în circulaţie, sfătuind călătorii să se întoarcă la casele lor cât mai repede posibil.

Ninsoarea aduce însă şi bucurie: sute de amatori de zăpadă au fost convocaţi pe Facebook pentru o mare bătaie cu bulgări, organizată după-amiază, la gara centrală din Haga.